Als het stormt …

Als ’t stormt in je hoofd
ga mee, ga mee
met de storm die je voert naar een wilde zee.
Want de macht is te groot
en te klein is jouw boot
en de tijd zal ’t getij weer keren.

We zongen dit lied bij een Ramses Shaffy project op het conservatorium.
En eigenlijk begrijp ik de tekst sinds kort pas goed.
Wat een wijsheid zit hierin!

Gedachten kunnen zo door mijn hoofd stormen. ’s Avonds in bed maar ook voordat ik een podium opga. Het gevaar is om dan helemaal in mijn hoofd te zitten en teveel waarde te hechten aan gedachten die komen en gaan. Op het moment dat ik me besef dat de wind, gedachten, storm en angst erbij horen en me er niet tegen verzet, komt er ruimte om me te focussen op wat ik ga vertellen. Dan focus ik me op het verhaal en de ander, in plaats van op mezelf.

Dit lied waait door mijn hoofd vandaag. Het is even stormachtig, ga mee met de wind en de tijd zal ’t getij weer keren.

Bekijk hier het lied

Deel het op

als het stormt